logo 2012

Expositie van havenfoto´s in Vondelpark
6 september 2011

Van 6 september tot en met 6 oktober staan in het Vondelpark twintig levensgrote billboards met foto’s van de Amsterdamse haven. De foto’s zijn gemaakt door mensen die deelnamen aan de fotowedstrijd die Haven Amsterdam organiseerde, samen met De Telegraaf en Sp!ts. Het thema van de wedstrijd was: ‘Haven Amsterdam, de levende haven’.
 
havenfotowedstrijd201102

Foto: Cris Toala Olivares

Wethouder Carolien Gehrels van cultuur maakte de prijswinnaars vanmiddag bekend en opende de expositie. Vier van de twintig geëxposeerde foto’s zijn prijswinnaar van de wedstrijd. Annette Hendriks won vanmiddag de publieksprijs. Jan Hoogland uit Alkmaar kreeg de 1e prijs van de vakjury, Cor van Vlijmen de 2e en Jeroen Staats de 3e prijs.

Fotogeniek
Amsterdammers ervaren steeds vaker de verbinding van het havengebied met de stad en wat de haven te bieden heeft met zijn unieke combinatie van scheepvaart, industrie en bedrijvigheid, kunst en architectuur, water, lucht, natuur, rust en recreatie. Dat maakt de haven zeer fotogeniek. Daarom riep Haven Amsterdam mensen op de haven op de gevoelige plaat vast te leggen. In totaal kwamen 200 inzendingen binnen.

De prijswinnaars
De vakjury bestond uit Lex Hiemstra (fotoredacteur bij De Telegraaf), Rick Engelkes (ondernemer met bedrijfspand in haven) en Dertje Meijer (directeur Haven Amsterdam). De winnaars kregen hun winnende foto op canvasdoek , hun foto wordt komende vrijdag geplaatst in de Amsterdam-bijlage van De Telegraaf en in de Sp!its en maakt onderdeel uit van de haven foto-expositie in het Vondelpark. De winnaar van de eerste prijs krijgt een rondvlucht in een helikopter boven de haven.

Slimme haven
Haven Amsterdam is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en waarbij de haven op een slimme manier met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Haven Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.

Meer informatie?
www.havenfotowedstrijd.nl
 

gesponsord door orphic film© all rights reserved