logo 2012

Galerie > Armando Jongejan: expositie Londen

Van 28 augustus tot en met 9 oktober 2013 zijn vier foto’s uit de serie ‘Een zoektocht’ van Armando Jongejan te zien in ‘The Photographers' Gallery’ aan Ramillies Street 16-18 in Londen (Engeland). Na de expositie worden deze foto’s opgenomen in het archief van de Gallery.

De expositie is geďnitieerd door de Britse krant ‘the Guardian’ met het thema ‘This is your photo’. De bekende Britse documentaire fotograaf Martin Parr heeft het thema ‘begrafenissen’ hier aan toegevoegd. Parr "We live in a society where there are unwritten rules about photography, and one of them is that it is perfectly OK – even encouraged – to shoot photos at a wedding but not at a funeral. Our job, if we have any value as documentary photographers, is to question these rules".

De foto’s die Armando maakte tijdens het afscheid van broeder Kees van de St. Adelbertabdij uit Egmond-Binnen, zijn gemaakt met toestemming van de abt van de abdij en de familie van broeder Kees. De foto’s zijn opgenomen in het fotoboek ‘Een zoektocht’. Bijgaande foto’s zijn door ‘The Photographers' Gallery’ geaccepteerd voor de expositie in Londen.
 

 

Guardian 2013 08_600

075 graf delven op de begraafplaats_600

 

gesponsord door orphic film© all rights reserved