logo 2012
Galerie > Fotoboeken > MADE IN CHINA
Voorbeeld Cover 2D_400

MADE IN CHINA (2020) Nederlands

Veel goedkope consumptiegoederen komen al jaren uit China, zoals huishoudelijke artikelen en kleding. De laatste jaren zijn ook steeds meer technologisch hoogwaardige producten afkomstig uit dit Aziatische land, zoals tablets, audioapparatuur, smartphones, camera’s en objectieven: Made in China.

Op verschillende gebieden loopt de Volksrepubliek China, met zo’n 1,4 miljard inwoners, voorop in de wereld. Het land heeft meer dan 25.000 km aan hogesnelheidslijnen, de op een na hoogste woontoren van de wereld en steden met vaak vele miljoenen inwoners. In enkele decennia is het omgevormd van een ontwikkelingsland naar een militaire, economische en politieke wereldspeler. 

Er wordt hard gewerkt om in het levensonderhoud te voorzien. In fabrieken, maar bijvoorbeeld ook vanuit een werkplaats annex slaapkamer. De mensen zijn ondernemend. Ze komen vriendelijk en gastvrij over.
Soms zijn jongeren nog traditioneel gekleed, zoals ook te zien op foto’s in dit boek. Een fotoboek over het zich in een hoog tempo ontwikkelende China. Overigens was de camera van de fotograaf van MADE IN CHINA niet de enige waarmee opnames werden gemaakt. Geen steeg, straat, brug of welke openbare ruimte ook, of het doen en laten van de mensen wordt vastgelegd met de vele camera’s van de overheid. Dat is ook een kant van Made in China.
 

(fotowerk)


In het Frans/Engelstalige fototijdschrift Square Magazine is een artikel opgenomen over deze reportage en het fotoboek, zie pagina 4 t/m 16. (15 juli 2020)


In het Engelse Concept, de nieuwsbrief van de Royal Photographic Society Contemporary Group is een artikel geschreven door editor Romney Tansley (pagina 9-13). In de inleiding schrijft hij:
“The photographs of Armando Jongejan FRPS in One Foot in China, are from his newly published book, MADE IN CHINA. They take us back before the pandemic and to a society which evokes feelings of both alarm and admiration in the West. His is a gentle portrayal of life on the streets, of a society largely at ease with itself, where as a result of rapid social change the traditional and the modern are constantly to be seen together in the frame. Through his lens we are able imagine the dignity and beauty of the place and it's people.” (14 augustus 2020)


Het fotoboek is te koop:
Gesigneerd via armandojongejan@hotmail.com
 

fotografie
voorwoord
nawoord
eindredactie
ontwerp
publicatie
pagina’s
foto’s
formaat
druk
uitvoering
prijs
verzendkosten
bestellen

Armando Jongejan
Willem Wernsen
Armando Jongejan
Ron Ranzijn
Armando Jongejan
2020
134
120
30 x 30 cm
Chris Russelprint - Groningen
gebonden - hardcover
€ 35,00
€  8,00 (inclusief verpakking)
gesigneerd mogelijk

gesponsord door orphic film© all rights reserved