logo 2012
Galerie > Fotoboeken > KERMIS IN ISTANBUL

Feshane Çocuk Eğlence Parki  - A Fun fair in Istanbul (2010)

The 'Feshane Çocuk Eğlence Parki' (Feshane Children's Entertainment Park) is situated on the west bank of the Golden Horn in the district  Eyüp – Istanbul – Turkey. It is snap in the Golden Horn, the Yavedut street and the Haliç bridge (Golden Horn bridge).

Once it was a pretty and energetic park for the family, In this special environment of the city there are all kind of fair attractions. They look a bit lost.
It is October 2010, Saturday afternoon around 5pm. It looks  abandoned and quiet. The teagarden is ready for use, but there is no one who want to use the restaurant or attraction facilities. There are no children playing, there is no music and the merry-go-round does not move, neither the little train or the bumper cars. Nothing is happening. Everything is quiet in the ‘Entertainment Park’.

This was the reason to make several photographs of this environment. The bright colours looks attractive. However, the contrast is huge. There is no one to enjoy. On several parts of the park the grass is crawling through the concrete and some attractions looks as a neglected mess.

The complete park is surrounded by a fence. Outside the park, the traffic is rushing by, but inside there was a forced silence.
You are able to play ring toss on square structures. You are even able to win prizes and a washing machine is the jackpot. A weird trophy for a children’s fun fair. The cash box is standing on a chair, but there is nobody. It looks like the captain of the pirate ship keeps an eye on the environment. The atmosphere on the fun fair is a bit strange.
 

Kermis in Istanbul (2010)

Amusementpark  'Feshane Çocuk Eğlence Parki' ligt aan de westelijke oever van de Gouden Hoorn in het stadsdeel Eyüp – Istanbul – Turkije. Het ligt ingeklemd tussen de Gouden Hoorn, de Yavedut straat en de Haliç brug (letterlijk Gouden Hoorn brug).

Ooit is dit een fraai en levendig park geweest voor het hele gezin. In dit bijzondere stadslandschap staan de kermisattracties er nu wat verloren bij.
Het is oktober 2010, zaterdagmiddag rond vijf uur,  het is verlaten en stil. De theetuin is klaar voor gebruik, maar er is niemand die van het restaurant of de attracties gebruik wil maken. Er zijn geen spelende kinderen, er is geen muziek en geen beweging van de draaimolens, het treintje of de botsauto’s. Er gebeurt niets, alles is stil in het ‘pretpark’. 

Voor Armando Jongejan was dit een reden om van de verlaten attributen een aantal verstilde opnames te maken. De kleuren zijn vrolijk en nodigen uit om gebruik te maken van deze bonte kermisattracties. Het contrast is echter groot, er is niemand om plezier te maken. Het gras kruipt op verschillende plaatsen door het beton en de attracties maken soms een verwaarloosde indruk.

Het hele complex is omgeven door een hekwerk. Aan de buitenzijde raast het verkeer voorbij, maar binnen de omheining heerst een onnatuurlijke rust. Je kunt ringen werpen om vierkante staanders. Er staan zelfs prijzen opgesteld en een wasmachine is de hoofdprijs. Een vreemde prijs voor een kinderpretpark. Het geldkistje staat op een stoel, maar er is niemand. De kapitein op een van de attracties lijkt de omgeving in de gaten te houden.
Het kermisterrein roept een vreemde sfeer op.

U kunt het gehele boek bekijken en rechtstreeks bestellen.


Boekenoverzicht
 

fotografie
inleiding
uitgeverij
publicatie
pagina’s
foto’s
formaat
uitvoering
prijs
bestellen

Armando Jongejan
Armando Jongejan
Blurb
2009
46
20
18 x 18 cm
paperback, gebonden met en zonder stofomslag
afhankelijk van uitvoering
printing on demand

gesponsord door orphic film© all rights reserved