logo 2012
Galerie > Fotoboeken > Licht uit, deur op slot

Licht uit, deur op slot (2001)

De Egmondse fotograaf Armando Jongejan (1960) heeft in het 4e kwartaal van 2000 een fotoreportage van een drukkerij gemaakt. De verstilde beelden zijn vastgelegd in een omgeving waarbij sfeer en diversiteit centraal staan. De verschillende werkplekken geven een beeld van het bedrijf. Details verraden de op handen zijnde verhuizing. Een drukkerij welke al jaren bezig was met ‘de verhuizing’, maar er niet toe kwam.

De nieuwste ontwikkelingen werden echter op de voet gevolgd en toegepast, computers, printers en digitale technieken zijn volop aanwezig. Door de voorgenomen verhuizing zie je de praktische toepassing van deze technieken. Kabels en kabeltjes zijn nodig om het netwerk te voeden en de verschillende componenten te laten werken en dat zie je (nadrukkelijk) in het gebouw terug.

De vastgelegde sfeer, door bouwvormen en architectuur, zal in het nieuwe onderkomen niet terugkomen. Wat blijft is het vakmanschap, enthousiasme, betrokkenheid en de bekende kwaliteit.

Licht uit, deur op slot is eind 2000 een historisch document geworden van een drukkerij welke zich heeft ontwikkeld in het hart van Alkmaar.

Bekijk enkele foto’s uit het boek.


Boekenoverzicht

fotografie
voorwoord
eindredactie
ontwerp
uitgeverij
publicatie
pagina’s
foto’s
formaat
oplage
uitvoering
ISBN
prijs

Armando Jongejan
Marjolein Voorberg
Team Ter Burg, Armando Jongejan
Ter Burg Offzet BV
Ter Burg Offzet BV
2001
60
81
23 x 24 cm
100
paperback en gebonden
relatiegeschenk
uitverkocht

gesponsord door orphic film© all rights reserved